Picklade morötter Foto: Gunilla von Heland 4.14.14.14.14.1(16) Recept på picklade morötter. Syrligt, knaprigt tillbehör. Skriv ut För 20 person(er) Ingredienser 8 morötter 3 vitlöksklyfta 1 tsk fänkålsfrö 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja 3 dl vatten 1 dl rödvinsvinäger 1 msk strösocker Picklade morötter – gör så här: Skala och skär morötterna i 2 cm bitar. Koka dem i väl saltat vatten 4 min och sila därefter upp dem. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Fräs dem glansiga med fänkålsfrö och svartpeppar i olivolja. Tillsätt vatten, vinäger och socker och koka upp. Lägg morötterna i en burk och häll över lagen. Låt dem kallna och ställ dem svalt minst 1 dygn innan servering. Fler recept med: Grönsaker, Vegetariskt Vegetariskt Tempurafriterade grönkålschips med chilidipp 15 minuter Vegetariskt Krämig grönkål med ädelost, päron och nötter 20 minuter Vegetariskt Julskinka och julquorn 20 minuter + 20 minuter i ugn Vegetariskt Potatis- och grönkålsbullar 30 minuter