Picklade grönsaker

Picklade grönsaker med sin sötsyrliga smak är ett perfekt tillbehör till köttet.  
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 500 g blomkål
  • 2 gula lökar

Lag

  • 2 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär dem i 1 cm stora bitar. Ansa och bryt blomkålen i 1–2 cm stora buketter. Skala, halvera och skär löken i klyftor.

  2. Koka upp ingredienserna till lagen. Lägg morötterna i lagen, låt koka ca 1 minut. Lägg i blomkål och lök. Låt koka upp och ta kastrullen från plattan. Låt grönsakerna kallna i lagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!