Picklad svamp

Recept på picklad svamp. Servera den aromatiska salt-­­söt-sura svampen till kött- och kött­färsrätter som rostbiff, paté och terrin eller på buffébordet. 

15 minuter + 40 minuter koktid

Recept: Picklad svamp

  1. Lägg svampen i en kastrull. Tillsätt vatten och salt.
  2. Koka upp och sjud utan lock ca 30 min. Rör om och skumma av då och då.
  3. Skala vitlöksklyftan. Lägg vitlök, dill-kronor, ättika, socker och kryddor i kastrullen. Sjud ytterligare 5–8 min.
  4. Låt svampen kallna.
  5. Lägg svampen tillsammans med lagen i en väl rengjord burk och förslut med tättslutande lock.

Picklad svamp – hållbarhet

Förvara i kylen. Då håller den i cirka en månad. 

 

Pickla mer?

Här hittar du recept på picklad rödlök och picklad chili – både med och utan ättika.

Recept från