Picklad lök på engelskt vis

Recept på picklad lök på engelskt vis. Typiskt tillbehör till kallskuret, paté eller kött. Löken ska mogna i kyl 3–4 veckor, så var ute i god tid. Hittar du inte maltvinäger kan den ersättas med äppelcidervinäger. Tillsätt då lite extra socker.

För 8 personer:

Ingredienser

500 g smålökar gula eller röda
0,5 dl salt

Lag:

5 dl maltvinäger (finns i specialbutiker för engelsk mat och på nätet)
2 dl farinsocker
1 tsk senapskorn bruna
1 tsk korianderfrön
0,5 tsk svartpepparkorn hela

20 minuter + 12 timmar i kyl + 4 veckor i kyl

Gör så här:

  1. Lägg löken i kokhett vatten ca 30 min så lossnar skalen lättare.
  2. Skala löken. Lägg den i ett lager i en form, strö på saltet och skaka runt. Låt stå i kylen ca 12 timmar. Det hjälper löken att behålla sin krispighet.
  3. Koka upp vinägern med socker och kryddor tills sockret lösts upp.
  4. Lägg löken i en ren burk och häll på den varma lagen. Låt svalna innan locket sätts på.
  5. Låt löken mogna i kylen 3–4 veckor före servering. 

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt