00000

Picklad kålsallad Som en extra god cole slaw. Passar även till hamburgare.

För 6 pers

Ingredienser

Picklad kålsallad

500 g färsk vitkål
1 knippa rädisor
1 stor röd paprika
1/2 liten rödlök

Dressing

1/2 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

20 min + 30 min i kylen

Picklad kålsallad – gör så här:

  1. Koka upp vatten, socker och -ättika så att sockret löses upp. Tillsätt salt och peppar och låt lagen kallna.
  2. Ansa kål och rädisor. Kärna ur paprikan. Skala löken. Finstrimla alla grönsaker, gärna på mandolin.
  3. Häll lagen över grönsakerna och låt stå i kylen ca 30 min före servering.
Fler recept med: Buffémat, Grönsaker