Picklad jalapeño

Picklad jalapeño passar bra att servera som tillbehör till mustiga grytor och färsrätter med lite hetta.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 10 jalapeño
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk senapsfrön - gula

Lag

  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva chilin. Blanda ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp. Lägg chili och senapsfrön i en burk och häll på den varma lagen. Sätt på locket. Låt kallna. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!