Piccalilli

Allt om Mat

Saltlag

  • 2 l vatten
  • 225 g salt - grovt

Grönsaker

  • 1 blomkålshuvud - (ca 500 g)
  • 400 g lökar - små eller schalottenlökar
  • 200 g skärbönor
  • 350 g västeråsgurka
  • 200 g zucchini
  • 10 vitlöksklyftor

Inläggningslag

  • 0,5 dl vetemjöl - (ca 30 g)
  • 70 g senapspulver - (ca 2 dl)
  • 2 dl rårössocker
  • 1 msk gurkmeja
  • 75 cl vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt i en bunke eller kastrull och värm ev så att saltet löser sig snabbare. Ansa och skär blomkålen i småbuketter, skala och dela lökarna, skär bönorna i bitar, skär gurka och zucchini i fingertjocka bitar, skala vitlöksklyftorna. Lägg alltihop i den kalla saltlagen, täck med plast och ställ i kylen över natten. Häll av grönsakerna i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Låt dem rinna av.

  2. Blanda mjöl, senapspulver, socker och gurkmeja i en rymlig kastrull. Det går även bra att göra piccalillin utan mjöl, fast då blir lagen inte lika krämig.

  3. Vispa ut med lite av vinägern till en jämn smet. Vispa ner resten av vinägern och koka upp. Vispa lite då och då och låt lagen sjuda ca 5 min.

  4. Blanda ner de avrunna grönsakerna i den varma lagen och koka upp. Låt sjuda ca 5 min.

  5. Skeda upp på väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt piccalillin kallna och förvara den kallt och mörkt så håller den flera månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!