Philadelphiabullar i långpanna

Philadelphiabullar i långpanna är goda och enkla att baka.
Foto: Thomas Hjerten LRF Media

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 11 - 12 dl vetemjöl - (660-720 g)

Fyllning

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 100 g färskost - naturell
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker

Pensling

  • ägg

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1.  Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.

  2. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min.

  3. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk ca 20 min.

  4. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser.

  5. Gör 20 gropar  i degen och fördela fyllningen i dem. Låt  jäsa ytterligare ca 15 min. Sätt ugnen på 220°.

  6. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen 15–20 min. Låt bullarna svalna något innan de skärs i bitar.

  7. Recept Saga Areng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!