4.44.44.44.44.4

Philadelphiabullar i långpanna är goda och enkla att baka.

För 20 bitar:

Ingredienser

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk , mald
0,5 tsk salt
11-12 dl vetemjöl, (660-720 g)

Fyllning:

150 g smör, rumsvarmt
100 g färskost, naturell
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Pensling:

ägg

Garnering:

pärlsocker

30 minuter + 1 1/4 timme jäsning + 15 min i ugn

Philadelphiabullar i långpanna – gör så här:

  1.  Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt blandningen bli 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt. Häll i mjölet, lite i taget, och arbeta in det i degen som ska vara ganska lös.
  2. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa under bakduk ca 40 min.
  3. Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Låt den jäsa under bakduk ca 20 min.
  4. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser.
  5. Gör 20 gropar  i degen och fördela fyllningen i dem. Låt  jäsa ytterligare ca 15 min. Sätt ugnen på 220°.
  6. Pensla bullarna med ägg, strö över pärlsocker och grädda dem längst ner i ugnen 15–20 min. Låt bullarna svalna något innan de skärs i bitar.

Recept Saga Areng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar