Petits-chouxer med ost- och pistaschröra

Petits-chouxerna går bra att frysa och kan därför tillagas i god tid. I så fall: tina dem i ugnen 175° ca 3-5 minuter strax innan de ska fyllas.
Allt om Mat

Deg

  • 2 dl vatten
  • 50 g smör
  • 120 g vetemjöl special
  • 3 ägg

Fyllning

  • 200 g philadelphia - light färskost naturell
  • 3 msk mango chutney - sweet and spicy
  • 0,5 dl pistaschnötter - grovt hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en trägaffel tills smeten släpper från botten och kanter.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt ca 4-5 minuter mellan varje ägg till en luftig smet. Klicka eller spritsa ut smeten till ungefär en valnöts storlek på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

  3. Skär eller klipp försiktigt av ett lock på petits-chouxerna. Rör ihop fyllningen och smaksätt ev med salt och svartpeppar. Lägg en klick i varje petitchoux och sätt hatten käckt på svaj.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!