00000

Petits-chouxerna går bra att frysa och kan därför tillagas i god tid. I så fall: tina dem i ugnen 175° ca 3-5 minuter strax innan de ska fyllas.

För 20 st

Ingredienser

Deg:

2 dl vatten
50 g smör
120 g vetemjöl special
3 ägg

Fyllning:

200 g philadelphia light, färskost naturell
3 msk mango chutney, sweet and spicy
0,5 dl pistaschnötter, grovt hackade

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör kraftigt med en trägaffel tills smeten släpper från botten och kanter.
2. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt ca 4-5 minuter mellan varje ägg till en luftig smet. Klicka eller spritsa ut smeten till ungefär en valnöts storlek på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.
3. Skär eller klipp försiktigt av ett lock på petits-chouxerna. Rör ihop fyllningen och smaksätt ev med salt och svartpeppar. Lägg en klick i varje petitchoux och sätt hatten käckt på svaj.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Smårätter