00000

Det finns petits-choux-mix, men Louise tycker att det är enkelt att vispa ihop en egen smet.

För 25 petits-chouxer

Ingredienser

50 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl special
3 ägg
2 tsk flingsalt

Fyllning

100 g hjortstek rökt, skivad, fint strimlad
1 äpple granny smith, finhackat
1 vitlöksklyfta pressad
10 g pepparrot färsk, riven
0,5 gräslök kruka, hackad
1 rödlök liten, finhackad
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering

1 nypa vattenkrasse ev

Petits-choux med rökt hjort, äpple och pepparrot

1. Sätt ugnen på 200°. Förbered en plåt med bakpapper.
2. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet lite i taget och rör kraftigt med träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
3. Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig vispning – gärna med elvisp.
4. Klicka ut smeten i 25 matskedsstora klickar på bakpapper och strö över flingsalt.
5. Grädda 20 min. Låt sedan petits-chouxerna kallna på galler och förvara dem torrt tills de ska fyllas.
6. Blanda fyllningen, smaka av och fyll petits-chouxerna inför serveringen. Garnera med krasse.