Petits choux med getostcrème och fikonchips

Petits chouxerna kan bakas dagen innan de ska ätas, och fyllas strax före servering.

Petits choux med getostcrème och fikonchips – gör så här:

1. Fikon: Sätt ugnen på 100°. Skär fikonen i ytterst tunna skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pudra över florsocker. Torka fikonen mitt i ugnen ca 2 timmar tills de är riktigt torra och hårda.
2. Petits chouxer: Koka upp mjölk, vatten och smör. Tillsätt mjölet under vispning. Rör tills smeten släpper från kastrullens kant. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning. Låt smeten kallna.
3. Sätt ugnen på 200. Spritsa ut smeten på en bakpappersklädd plåt till små toppar. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna på galler.
4. Smula sönder osten i en bunke. Koka upp grädden och häll den över. Mixa till en slät smet. Låt kallna.
5. Fyll petits chouxerna med getostcrème och garnera med torkade fikon.

Recept från