Petits choux-krans

För att göra det riktigt enkelt använder jag petits choux-mix. Fyll kransen med en god fluffig citronkräm och sedan kan du lägga i vilka bär och frukter du själv vill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 petits choux-mix - kungsörnen
  • 2 dl vatten

Fyllning

  • 1 citron - rivet skal
  • 1 msk citronsaft - pressad
  • 2 äggulor
  • 0,8 dl strösocker
  • 2 dl grädde - mellan- eller visp
  • 0,5 l bär - valfria
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Häll mixen i en skål. Tillsätt vattnet (40°). Rör smeten kraftigt, gärna med elvispens degkrokar, ca 2 min.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut smeten med hjälp av två matskedar till små bollar. Lägg dem tätt till en krans med diametern 15–17 cm.

  4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Kransen ska vara lätt och hög. Låt den kallna på galler.

  5. Vispa ihop citronskal, citronsaft, äggulor och strösocker i en liten rostfri kastrull. Sjud till en tjock kräm på svag värme under vispning. Låt kallna i vattenbad.

  6. Vispa grädden och blanda med den kalla citronkrämen.

  7. Skär eller klipp itu kransen. Fyll med kräm och bär precis före servering. Sikta över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!