10 minuter + 15 minuter i ugn
Pestopizza med grönsaker – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Bred pesto på pizzabottnen. Strö på osten.
- Skiva champinjonerna och den skalade betan tunt. Lägg dem på pizzan med spenat, oliver och soltorkad tomat. Skiva mozzarellan och lägg den på pizzan.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö på chiliflakes och flingsalt.
Tips! Ostkanter kan du riva och frysa in så har du alltid färdigriven ost.
Pizzabottnar
10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn
Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.
Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:
- 3 1/2 dl vatten
- 25 g jäst
- 7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
- Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.