3.83.83.83.83.8

Pestokyckling med grönsaker, gnocchi och sky är smakrikt och med vackra färger! Kycklingsteak är urbenad kycklingklubba med skinn, vilket resulterar i ett mycket saftigt kött.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingsteak
2 zucchini
800 g körsbärskvisttomater
500 g potatisgnocchi
4 msk basilikapesto, gärna färsk, kyld
0,5 hönsbuljongtärning
olivolja, vitvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

30 minuter + tid i ugn

Pestokyckling med rostade grönsaker, gnocchi och sky – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär zucchinin i skivor. Halvera tomaterna. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  2. Bryn kycklingen runtom i 1/2 msk olja i en het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen på plåten. Bred 2 msk pesto på kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt, 70° innertemperatur.
  3. Häll 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp. Vispa i 2 msk pesto, buljongtärning och 1 msk vinäger.
  4. Tillaga gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av i sil och skölj dem lätt i vatten.
  5. Fördela gnocchin på ett stort fat. Toppa med de rostade grönsakerna och kycklingen. Häll över skyn och servera.