3.23.23.23.23.2

Pestokrämig sill går snabbt att röra ihop och är hållbar ca 5 dagar i kylen. 

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

2 förpackningar 5-min sill, hel (à 420 g)

Pesto:

4 msk örtpesto, basilika, kyld, färdig, t ex Swegro
2 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
1 citron
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

10 minuter + 1 timme i kyl

Pestokrämig sill – gör så här:

  1. Blanda pesto och yoghurt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint och rör ner i röran. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll bort lagen från sillen. Skölj sillen hastigt i kallt vatten och torka av på hushållspapper. Skär filéerna i sneda bitar och blanda med röran. Låt stå ca 1 timme i kylen före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Sill