Pestokrämig sill

Pestokrämig sill går snabbt att röra ihop och är hållbar ca 5 dagar i kylen. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 förp 5-minuterssill - hel (à 420 g)

Pesto

  • 4 msk örtpesto - basilika, kyld, färdig, t ex Swegro
  • 2 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda pesto och yoghurt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet fint och rör ner i röran. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll bort lagen från sillen. Skölj sillen hastigt i kallt vatten och torka av på hushållspapper. Skär filéerna i sneda bitar och blanda med röran. Låt stå ca 1 timme i kylen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!