Recept: Pestofyllda snittar
- Smula ner jästen i en skål. Rör ut den med lite av vattnet. Blanda ner resen av vattnet, kesella, smör, socker, salt, olja och ägg. Rör ner mjölet (spar ca 1/10) lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Blanda samman fyllningen. Häll upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en platta, ca 25×50 cm i diameter.
- Lägg en sträng av fyllningen längs mitten av degen. Vik den ena långsidan över fyllningen och vik sedan över den andra långsidan så att de kommer omlott. Skär den i 8 bitar.
- Sätt ugnen på 200°. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 min under bakduk.
- Pensla bröden med olivolja och strö över osten. Grädda 15–20 min mitt i ugnen tills bröden är gyllenbruna.