Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto

Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Rätten passar lika bra till vardag som till fest. Blomkålsris finns ofta i kyldisken, bland färdigblandad sallad.
Petra Lindstrand
Recept på pestofylld kyckling  med risoni- och blomkålsrisotto.
Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 0,5 kruka basilika
  • 4 msk tomatpesto - soltorkad
  • 0,5 dl mascarponeost - + 1 dl
  • 0,5 tsk salt - + 1/2 tsk + 1 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 2 krm + 2 krm
  • 1 msk olivolja - + 1 msk + 1 msk + 1 msk
  • 400 g körsbärstomater - på kvist
  • 1 påse blomkålsris - (300 g)
  • 1 dl panko - japanskt ströbröd
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 9 dl vatten - –10
  • 1,5 tärning hönsbuljong
  • 3 salladslökar
  • 2 dl risoni (barilla)
  • 50 g parmesan - riven

Garnering

  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör ett djupt snitt längs sidan på kycklingen så att det bildas en ficka.

  2. Hacka basilikan, blanda med pesto, 1/2 dl mascarpone, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fyll kycklingen med röran och fäst ihop med tandpetare.

  3. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg tomaterna och 150 g blomkålsris vid sidan om. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Blanda panko, pinjenötter och 1 msk olja. Strö röran över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min, till 70° i innertemperatur.

  5. Koka upp vatten och buljongtärningar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja. Tillsätt risoni, resterande blomkålsris och buljong. Sjud under lock på medelvärme tills risonin är mjuk, ca 10 min. Rör då och då.

  6. Rör ner 1 dl mascarpone, parmesan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i risonin. Strö över salladslök och det rostade blomkålsriset.

  7. Servera kycklingen med risotto och tomater och garnera med basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!