Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto

00000

Recept på pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto. Rätten passar lika bra till vardag som till fest. Blomkålsris finns ofta i kyldisken, bland färdigblandad sallad.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
0,5 kruka basilika
4 msk tomatpesto soltorkad
0,5 dl mascarponeost + 1 dl
0,5 tsk salt + 1/2 tsk + 1 tsk
1 krm svartpeppar nymald, + 2 krm + 2 krm
1 msk olivolja + 1 msk + 1 msk + 1 msk
400 g körsbärstomater på kvist
1 påse blomkålsris (300 g)
1 dl panko japanskt ströbröd
0,5 dl pinjenötter
9 dl vatten –10
1,5 hönsbuljongtärning
3 salladslökar
2 dl risonipasta
50 g parmesanost riven

Garnering:

0,5 kruka basilika

40 minuter + 25 minuter i ugn

Pestofylld kyckling med risoni- och blomkålsrisotto — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Gör ett djupt snitt längs sidan på kycklingen så att det bildas en ficka.
  2. Hacka basilikan, blanda med pesto, 1/2 dl mascarpone, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Fyll kycklingen med röran och fäst ihop med tandpetare.
  3. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Lägg tomaterna och 150 g blomkålsris vid sidan om. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  4. Blanda panko, pinjenötter och 1 msk olja. Strö röran över kycklingen och tillaga ytterligare ca 10 min, till 70° i innertemperatur.
  5. Koka upp vatten och buljongtärningar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Fräs löken i en kastrull i 1 msk olja. Tillsätt risoni, resterande blomkålsris och buljong. Sjud under lock på medelvärme tills risonin är mjuk, ca 10 min. Rör då och då.
  6. Rör ner 1 dl mascarpone, parmesan, 1 tsk salt och 2 krm peppar i risonin. Strö över salladslök och det rostade blomkålsriset.
  7. Servera kycklingen med risotto och tomater och garnera med basilika.