Pesto

Den här peston blir lite smalare än vanlig pesto eftersom den innehåller mindre olja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 krukor basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 dl cashewnötter - saltade och rostade
  • 1 tsk citronskal
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Repa bladen från basilikan. Skär stjälkarna i mindre bitar.

  2. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, ost, nötter, citronskal, olja och vatten med mixerstav.

  3. Smaka av med salt och peppar.

  4. Peston är hållbar i en burk med lock i kylen ca 2 veckor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!