Pesto Genovese

Pesto Genovese är den klassiska basilikadoftande peston som är god att blanda ner direkt i den varma pastan. Eller använd peston som sås till exempelvis grillat lamm. Håller ca en vecka i kylen.
Caroline Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Repa bladen från basilikan.

  2. Stöt nötter, vitlök och basilika i en mortel. Tillsätt ost och olja. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!