Peruansk kyckling­sallad med korian­der­dressing

Recept på peruansk kyckling­sallad med korian­der­dressing. Quinoa måste sköljas i ljummet vatten före tillagning för att eventuella bitterämnen ska ­försvinna. 

Ingredienser

  • 2 dl quinoa - gärna svart
  • 1 grillad kyckling
  • 2 avokador
  • 2 dl majs - fryst
  • 100 g mâchesallad
  • salt
  • rapsolja
  • svartpeppar - nymald

Dressing

  • 1 kruka koriander
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka quinoan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spola av den hastigt i kallt vatten och låt rinna av. Lägg upp på ett serveringsfat.

  2. Dressing: Mixa koriandern med senap, 1 msk olja, 2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär köttet i mindre bitar.

  4. Halvera och kärna ur avokadorna, skär i mindre bitar. Tina majsen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla salladslöken. 

  5. Toppa quinoan med kyckling, avokado, majs och salladslök. Ringla över hälften av dressingen och servera med resterande dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!