40 minuter + 50 minuter koktid
Persisk lammgryta – gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg det i en skål och riv ner apelsinskal. Blanda ner kummin, kardemumma, koriander, kanel, peppar och paprikapulver.
- Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp olja i en gryta och lägg i köttbitarna. Bryn på hög värme ca 3 min. Blanda om så att bitarna får färg runt om. Häll ner lök- och kryddblandningen i grytan. Sänk till medelvärme och stek under omrörning ca 3 min.
- Tillsätt vatten, smula ner buljongtärningar och blanda ner salt. Lägg på locket och låt grytan koka ca 45 min. Häll av kikärterna i en sil och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare 5 min.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, blanda ner saffran i kokvattnet. Blanda yoghurt med finhackade myntablad och pressa ner citronsaft.
- Servera grytan med saffransris, yoghurtsås, citronklyftor och granatäppelkärnor.