25 minuter + 5 minuter i ugn
Persiljerotssoppa toppad med rostade vörtbrödssmulor – gör så här:
- Skala och skär persiljerot och potatis i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt persiljerot, potatis, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda under lock ca 15 min tills potatisen är mjuk.
- Mixa soppan slät med en mixer-stav. Rör i grädde. Krydda med salt och peppar. Värm soppan.
- Sätt ugnen på 175°. Bryt vörtbrödet i mindre bitar och lägg på en plåt. Ställ in plåten i ugnen ca 5 min tills brödet är rostat. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
- Servera soppan i små glas eller muggar, beräkna knappt 1 dl per person. Garnera med rostade vörtbrödssmulor och örter.