00000

Spännande och frisk soppa. Kardemumman blir pricken över i!

För 4 portioner

Ingredienser

250 g färska jordgubbar
4 mogna persikor (400 g)
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice, t ex Brämhults
1 msk färskpressad citronsaft
2 krm stötta kardemummakärnor
1 msk florsocker

Tillbehör

1 1/2 dl vaniljkesella

15 min

Persikosoppa med vaniljkesella

1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Skala och kärna ur persikorna. Skär jordgubbar och persikor i bitar.
2. Mixa jordgubbar, persikor, apelsin- och citronsaft, kardemumma och florsocker. Ställ soppan i kylen 30 min.
3. Häll upp soppan i portionsskålar och servera med en klick vaniljkesella.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Soppa