Persikosalsa

Sött, syrligt och salt blandas här med hettan från röd chili. Salsan passar till det mesta som är grillat, både fisk och kött.
Allt om Mat
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 1 mango
  • 1 knipplök - gul
  • 1 thai chili - röd
  • 1 lime
  • 1 msk rårössocker
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk ingefära - riven färsk

Gör så här

  1. Dela och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Tärna fruktköttet och blanda med persikobitarna i en skål.

  2. Ansa och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner lök, chili, limeskal, limesaft, socker, salt och ingefära i fruktblandningen. Låt stå svalt fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!