00000

Sött, syrligt och salt blandas här med hettan från röd chili. Salsan passar till det mesta som är grillat, både fisk och kött.

För 6 personer

Ingredienser

2 persikor
1 mango
1 knipplök, gul
1 thai chili, röd
1 lime
1 msk rårörsocker
1 tsk havssalt
1 msk ingefära, riven färsk

Persikosalsa – gör så här:

 

1. Dela och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Tärna fruktköttet och blanda med persikobitarna i en skål.
2. Ansa och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner lök, chili, limeskal, limesaft, socker, salt och ingefära i fruktblandningen. Låt stå svalt fram till servering.

Fler recept med: Frukt och bär, Röror