Persikosalsa

Persikosalsa är både sött, syrligt och salt och får dessutom lite hetta från röd chili. Salsan passar till det mesta som är grillat, både fisk och kött.
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 1 mango
  • 1 knipplök
  • 1 thai chili
  • 1 lime
  • 1 msk rårössocker
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk ingefära - riven

Gör så här

  1. Dela och kärna ur persikorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Tärna fruktköttet och blanda med persikobitarna i en skål.

  2. Ansa och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda lök, chili, limeskal, limesaft, socker, salt och ingefära med frukten. Låt stå svalt fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!