Persikor i saffran med röda vinbär

En riktig solskensdessert i vackra färger.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 stora persikor - mogna
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 krm saffran
  • 1 citron - rivet skal av
  • 125 g röda vinbär

Tillbehör

  • 6 msk mascarponeost
  • 0,5 citron - rivet skal av

Gör så här

  1. Lägg persikorna i en bunke och häll på kokande vatten så det täcker. Låt dem ligga ca 1 min. Ta upp dem och spola dem i kallt vatten. Skala, dela och kärna ur dem och lägg halvorna i en skål med pressad citron.

  2. Blanda vatten, vin, socker, saffran och citronskal i en kastrull och koka upp. Plumsa i persikorna med citronsaften och låt dem sjuda ca 10 min. Lyft upp persikorna med en hålslev och fortsätt koka lagen tills ca 1/3 återstår.

  3. Häll lagen över persikorna och låt det svalna. Blanda ner färska röda vinbär strax före servering.

  4. Servera gärna persikorna med mascarpone blandat med rivet citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!