Persikomarmelad med rosmarin

Recept på persikomarmelad med rosmarin. Persikomarmeladen får här en ovanlig smakbrytning av rosmarin.

Ingredienser

  • 2 kg persikor
  • 1 kg syltsocker
  • 8 rosmarinkvistar - små

Gör så här

  1. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Lägg dem i kokande vatten och sjud ca 5 min, tills skalet börjar spricka. Ta upp persikorna med en hålslev och spola av dem hastigt i kallt vatten.

  2. Dra av skalet från persikorna. Halvera och kärna ur dem. Skär en persika i små tärningar och lägg åt sidan.

  3. Lägg tillbaka resten av persikorna i en gryta och mixa slätt med mixerstav. Låt koka upp och tillsätt sockret under omrörning. Låt koka ca 5 min. Skumma väl under tiden.

  4. Lägg rosmarinkvistarna i väl rengjorda burkar. Blanda ner den tärnade persikan i marmeladen och häll upp i burkarna. Sätt på lock och låt marmeladen kallna. Förvara den i kylen, där den håller ca 6 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!