Persikomarmelad med rosmarin

00000

Recept på persikomarmelad med rosmarin. Persikomarmeladen får här en ovanlig smakbrytning av rosmarin.

För 1 sats, ca 11/2 liter:

Ingredienser

2 kilo persikor
1 kilo syltsocker
8 rosmarinkvistar, små

30 minuter

Persikomarmelad med rosmarin — gör så här:

  1. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Lägg dem i kokande vatten och sjud ca 5 min, tills skalet börjar spricka. Ta upp persikorna med en hålslev och spola av dem hastigt i kallt vatten.
  2. Dra av skalet från persikorna. Halvera och kärna ur dem. Skär en persika i små tärningar och lägg åt sidan.
  3. Lägg tillbaka resten av persikorna i en gryta och mixa slätt med mixerstav. Låt koka upp och tillsätt sockret under omrörning. Låt koka ca 5 min. Skumma väl under tiden.
  4. Lägg rosmarinkvistarna i väl rengjorda burkar. Blanda ner den tärnade persikan i marmeladen och häll upp i burkarna. Sätt på lock och låt marmeladen kallna. Förvara den i kylen, där den håller ca 6 månader.