Persikomarmelad med piripiri
Torta del Casar är en fårost som tillverkas i Spanien. Den äts traditionellt
genom att man gröper ur osten. Osten ystas med ett ämne från en vild tistel, vilket ger den karaktäristiska, lite bittra smaken.
Persikomarmelad
- 4 persikor
- 1 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 2 gelatinblad
- 2 piri-piri (chilifrukter)
Tillbehör
- Torta del Casar
- salta kex
Gör så här
-
Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Koka persikorna med vattnet tills de börjar mjukna, ca 10–15 min.
-
Tillsätt socker och gelatinblad och smula ner piripirin. Koka ytterligare ca 10 min.
-
Häll marmeladen i en väl rengjord varm burk. Låt kallna. Servera marmeladen med osten och roséportvin. Salta kex passar bra till.