00000

Torta del Casar är en fårost som tillverkas i Spanien. Den äts traditionellt genom att man gröper ur osten. Osten ystas med ett ämne från en vild tistel, vilket ger den karaktäristiska, lite bittra smaken.

För 5 dl

Ingredienser

Persikomarmelad

4 persikor
1 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
2 gelatinblad
2 piripiri

Tillbehör

Torta del Casar
salta kex

Persikomarmelad med piripiri

1. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Koka persikorna med vattnet tills de börjar mjukna, ca 10–15 min.

2. Tillsätt socker och gelatinblad och smula ner piripirin. Koka ytterligare
ca 10 min.

3. Häll marmeladen i en väl rengjord varm burk. Låt kallna. Servera
marmeladen med osten och roséportvin. Salta kex passar bra till.