00000

Persikokaka bakas i en fyrkantig form så att den kan skäras i behändiga munsbitar. Men det går lika bra i en rund form, 24 cm i diameter.

För 50 bitar:

Ingredienser

1 burk persikor, i lag (840 g)
1 msk majsstärkelse, Maizena
200 g smör, rumsvarmt
2 dl rårörsocker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl, (210 g)
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl filmjölk

Garnering:

florsocker

15 minuter + 50 minuter i ugn

Persikokaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt persikohalvorna rinna av i ett durkslag och skär dem i knappt 1 cm stora bitar. Fördela bitarna i bottnen av en form med löstagbar kant, 23 x 23 cm, klädd med mjölat bakplåtspapper. Pudra över majsstärkelsen.
  2. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vanilj till en slät smet. Rör ner filmjölken och fördela
    smeten ovanpå persikorna.
  3. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 50 min. Låt den svalna ca 5 min innan den stjälps upp  så att persikorna hamnar överst. Pudra över florsocker. Skär i bitar.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar