Persikochutney

Chutney är det optimala tillbehöret till grillat. En riktig chutney ska vara stark och söt med en snitsig syra, men ändå ha karaktär och smak av frukten den baseras på. Många frukter passar till chutney, men på sommaren är persikor självskrivna.

Ingredienser

  • 6 persikor - (ca 1 kilo)
  • 4 schalottenlökar - finhackade
  • 1 spansk peppar (chili) - finhackad
  • 1,5 msk ingefära - riven, färsk
  • 1 dl rårössocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm kardemumma - mald
  • 1 krm muskot
  • 1 krm koriander - mald
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala persikorna med en liten skalkniv. Dela och kärna ur dem och skär fruktköttet i ca 2 cm stora bitar.

  2. Lägg bitarna i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt schalottenlök, pepparfrukt, ingefära, socker, vinäger, kryddor och salt.

  3. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 20 min tills den tjocknar. Rör om då och då. Häll upp på rengjorda, varma burkar. Sätt på lock. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!