00000

Recept på persiko- och nektarinmarmelad med citron. Så enkelt och så galet gott. Marmeladen är hållbar i ca 2 månader.

För 1 1 liter marmelad

Ingredienser

500 g nektariner
500 g persikor
500 g syltsocker
1 vaniljstång
4 msk pressad citron

25 min

Persiko- och nektarinmarmelad med citron – gör så här:

  1. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i mindre bitar.
  2. Skålla, skala och kärna ur persikorna. Skär i mindre bitar.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  4. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vaniljstång och -frön. Låt koka upp under omrörning och koka därefter ca 5 min utan lock.
  5. Ta kastrullen åt sidan och mosa med en potatisstöt till önskad konsistens.
  6. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylen.
Fler recept med: Övrigt