Persiko- och nektarinmarmelad med citron

Recept på persiko- och nektarinmarmelad med citron. Så enkelt och så galet gott. Marmeladen är hållbar i ca 2 månader.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nektariner
  • 500 g persikor
  • 500 g syltsocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i mindre bitar.

  2. Skålla, skala och kärna ur persikorna. Skär i mindre bitar.

  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  4. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt citronsaft, socker, vaniljstång och -frön. Låt koka upp under omrörning och koka därefter ca 5 min utan lock.

  5. Ta kastrullen åt sidan och mosa med en potatisstöt till önskad konsistens.

  6. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!