00000

Håll persikodrycken väl kyld fram till serveringen, drinken smakar allra bäst riktigt kall!

För 6 glas

Ingredienser

1/2-1 dl strösocker (beroende på sötman i persikorna)
2 dl + 6 dl vatten
3 saftiga persikor
3 citroner, gärna ekologiska
is
1 kruka mynta

15 min

Persiko- och citrondrink med mynta

 

1. Koka upp sockret med 2 dl vatten i en kastrull. Rör om tills sockret lösts upp. Låt svalna.
2. Skala, kärna ur och grovhacka persikorna. Mixa dem till en puré i en blender eller med en mixerstav.
3. Skrubba 1 citron i ljummet vatten, skiva den tunt. Pressa ut 1 dl citronsaft från de andra 2 citronerna. Blanda persikor, citronskivor och -saft med 6 dl vatten i en tillbringare. Ställ ev 30 min i kylen för att få drinken riktigt kall.
4. Fördela rikligt med is i glas. Fyll med persikodrycken och toppa med mynta.

Fler recept med: Frukt och bär, Kalla drycker, Övrigt