Persiko-cobbler  

Persiko-cobbler är en amerikansk fruktpaj där smeten påminner om ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. Gott recept på persiko-cobbler – så gör du hemma!  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 citron
  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl rårössocker - eller strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl kaffegrädde
  • 1 dl kokos - riven

Fyllning

  • 3 persikor
  • 125 g björnbär
  • 2 msk rårössocker
  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med citronskal, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör ner kokosen.

  2. Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda frukt och bär med socker. Varva frukt, bär och smet i en liten ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Strö över mandelspån.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ytan är gyllene. Servera cobblern ljummen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!