Persiko-cobbler
Ingredienser
- 1 citron
- 100 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl rårössocker - eller strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,25 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
- 0,75 dl kaffegrädde
- 1 dl kokos - riven
Fyllning
- 3 persikor
- 125 g björnbär
- 2 msk rårössocker
- 25 g mandelspån
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med citronskal, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör ner kokosen.
-
Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda frukt och bär med socker. Varva frukt, bär och smet i en liten ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Strö över mandelspån.
-
Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ytan är gyllene. Servera cobblern ljummen.