3.63.63.63.63.6

Persiko-cobbler är en amerikansk fruktpaj där smeten påminner om ett mellanting mellan smulpaj och sockerkaka. Gott recept på persiko-cobbler – så gör du hemma!  

För 6 personer:

Ingredienser

1 citron
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl rårörsocker, eller strösocker
1 tsk bakpulver
0,25 tsk vaniljpulver
1 krm salt
0,75 dl kaffegrädde
1 dl kokos, riven

Fyllning:

3 persikor
125 g björnbär
2 msk rårörsocker
25 g mandelspån

15 minuter + 30 minuter i ugn

Persiko-cobbler – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med citronskal, mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt grädden, lite i taget. Rör ner kokosen.
  2. Fyllning: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Blanda frukt och bär med socker. Varva frukt, bär och smet i en liten ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Strö över mandelspån.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills ytan är gyllene. Servera cobblern ljummen.