Perfekt parfait

3.73.73.73.73.7

Drömgod efterrätt med ”allt i ett”-choklad, nötter och torkad frukt. Ta ut ur frysen 15 min före servering.

För 8 person(er)

Ingredienser

100 g choklad, mörk, gärna med apelsinsmak
2 dl frukt, hackad, torkad t ex aprikoser, katrinplommon och tranbär
1 dl nötter, kanderade, (Parrot)
2,5 dl vaniljvisp, Kelda
3 dl vispgrädde
2 tsk apelsinskal, rivet
1-2 msk Grand Marnier, eller konc apelsinjuice

Garnering

32 maränger, ca
1 tsk kakao

Perfekt parfait

1. Hacka choklad, torkad frukt och nötter.
2. Vispa vaniljvisp och grädde var för sig. Blanda samman. Rör ner choklad, nötter, torkad frukt, apelsinskal och likör.
3. Klä en avlång brödform, 2 liter, med plastfolie. Häll i parfaitsmeten och täck väl. Frys minst 6 timmar.
4. Ta fram desserten ca 15 min före servering. Krossa 2 maränger på ett avlångt fat och stjälp upp parfaiten på dem. På så vis glider den inte. Garnera med maränger och pudra över kakao.