44444

Som en morotskaka i rulltårtsform! Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.

För 16 bitar

Ingredienser

Fyllning

400 g färskost light
2 msk lime, pressad
2 msk florsocker

Kaka

2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl morot, finriven
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kardemumma, mald
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl mjölk
2 dl kokosflingor

Morotsrulltårta – gör så här:

  1. Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.
  3. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.
  4. Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.