Morotskaka i rulltårtsform - med en god och kryddig tvist

Som en morotskaka i rulltårtsform! Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.
Allt om Mat
Foto: Åsa Dahlgren

Fyllning

  • 400 g färskost - light
  • 2 msk lime - pressad
  • 2 msk florsocker

Kaka

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl morot - finriven
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.

  2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.

  3. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.

  4. Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!