00000

Det blir en stor sats sill som kan sparas cirka en vecka i kylen. Rosépeppar ger sillen en lite blommig smak.

För 10 personer

Ingredienser

3 burkar 5-minuterssill, (à 410 g)
2 st apelsiner

Lag:

1 dl ättiksprit, 12%
2 dl råsocker
1 dl konc apelsinjuice
3 dl vatten
1 msk grönpeppar
1 msk sichuanpeppar
1 msk svartpeppar, nymald
1 msk rosépeppar

8 20 min + 1 dygn i kylen att mogna

Pepparsill med apelsin – gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till lagen. Låt svalna. Skär sillen i bitar.
  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skär av skalet på apelsinerna med potatisskalare, se till att inte det vita kommer med. Strimla skalet tunt. Skär bort resterande skal från apelsinerna och skär i hinnfria klyftor.
  3. Lägg sillen i lagen och tillsätt apelsinskal och klyftor. Låt den stå i kylen ca 1 dygn för att  smakerna ska hinna utvecklas.
Fler recept med: Sill