Pepparsås

Lättlagad pepparsås – och med mycket smak. Pepprig men ändå gräddig och god till både kött och kyckling.

Ingredienser

  • 1 tsk svartpeppar - hel
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten - + 2 msk
  • 1 msk soja - ljus
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Stöt pepparkornen i mortel.

  2. Skala och finhacka löken.

  3. Fräs pepparn i smör.

  4. Tillsätt tomatpuré och lök och låt fräsa ytterligare ca 2 min.

  5. Tillsätt grädde, vatten, soja och fond.

  6. Sjud såsen utan lock ca 10 min.

  7. Blanda majsstärkelsen med 2 msk vatten och rör ner i såsen.

  8. Koka upp. Krydda med salt.

Gott till ...

... pepparstek, så klart. Fungerar även till fläskkotlett, anka, nötkött och kyckling. Till en biff kan den smaksättas med lite konjak eller sherry.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!