Om du gillar såser med lite drag i kommer du uppskatta den här starka pepparsåsen. Men det går givetvis att laga en mildare variant - du bestämmer.

För 4 portioner

Ingredienser

1 msk grovstött svartpeppar
1 msk grovstött grönpeppar
1/2 msk grovstött rosépeppar
2 finhackade schalottenlökar
2,5 msk cognac
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
3 dl vatten
2 dl grädde
1/2 msk fransk senap
1 msk smör

Stark pepparsås – gör så här:

  1. Fräs lök och peppar i smör på medelstark värme.
  2. Tillsätt cognac och bränn av spriten.
  3. Tillsätt fond och vatten. Låt koka ihop till ca 2 dl vätska återstår.
  4. Tillsätt grädden och koka ihop till en simmig sås.
  5. Smaka av med senap.

Tips! Halvera mängden peppar för en mildare sås.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad