00000

Så genialt, gott och enkelt med kotlett av piggvar.

För 4 person(er)

Ingredienser

Piggvar

1 kg kotletter av piggvar med ben
1 l vatten
2 msk salt
2 lagerblad
4 färska timjankvistar
5 vitpepparkorn
1 dl vitvinsvinäger

Kokta rödbetor

700 g rödbetor
2 tsk salt
1 knippe rucolasallad
0,5 dl dill
1 msk pepparrot, grovriven
1 msk olivolja

Pepparrotsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt
2 msk färsk pepparrot, riven
1 msk limesaft
1 tsk strösocker
2 krm salt

Tillbehör

, nykokt färskpotatis

1. Fisk: Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.
Låt den koka upp.
2. Lägg i fisken och låt lagen koka upp på nytt. Drag kastrullen från plattan. Låt fisken dra i spadet under lock ca 10 minuter.
3. Rödbetor: Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och en dryg centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten.
Det tar ca 35 minuter.
4. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Fräs klyftorna i olivolja tillsammans med rucola och dill högst 1/2 minut under omrörning.
5. Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser väl. Ställ den i kylen till servering.
6. Värm piggvaren precis före servering. Servera den tillsammans med rödbetor och nykokt färskpotatis. Ringla pepparrotsyoghurten över eller bredvid rödbetorna.

Fler recept med: Övrigt, Sås och marinad