Pepparrotssill

4.34.34.34.34.3

Frisk äppelsmak, kryddig ­pepparrot och krasse kryddar sillen.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

1 förpackning 5-minuterssill, (420 g)
0,5 äpple
2 dl lätt crème fraiche
0,5 dl majonnäs
0,5 dl pepparrot, riven
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 ask smörgåskrasse

15 minuter + 5 timmar i kyl

Pepparrotssill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Kärna ur äpplet och skär det i små tärningar.
  2. Rör ihop crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Krydda med salt och peppar.Vänd ner sill och äpple. Klipp i smörgåskrassen, spara lite till garnering, och ställ sillen i kylen ca 5 timmar.
  3. Garnera sillen med resterande smörgåskrasse och servera.

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

 

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Sill