Pepparrotsröra med rågchips och primörer

Pepparrotsröra med rågchips och primörer är gott till drinken. Små späda sparrisar är krispiga och går utmärkt att äta råa. Dippa dem i den pepparrotsstarka oströran.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl västerbottenost - färdigriven
  • 1,5 dl crème fraiche - lätt
  • 3 msk pepparrot - färskriven
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 kruka dragon

Tillbehör

  • 250 g sparris - grön, gärna små späda
  • 125 g rädisor
  • 1 påse rågbrödssnacks - med havssalt, t ex Ica (130 g)

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen. Kyl ner i kallt vatten och skala dem. Groriv dem på rivjärn och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.

  2.  Garnera med dragon. Servera som dipp med tillbehören.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!