00000

Kasslergratäng - bästa recepet på kassler i ugn. Mitt i prick, en klassiker vi aldrig tröttnar på.

För 4 personer

Ingredienser

600 g potatis
500-600 g kassler

Sås

140 g ädelost 1 bit
2,5 dl kelda, tomat och paprika 1 förpackning
0,5 dl vatten

Tillbehör

250 g broccoli
150 g sockerbönor eller -ärter
persilja hackad
pepparrot riven

Kasslergratäng

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt den rinna av och häll sedan över den i en ugnssäker form.

2. Grovriv ädelosten. Blanda den med Kelda och vatten. Eller kör snabbt ihop osten (i mindre bitar), Kelda och vatten i matberedaren. Häll såsen över potatisen.

3. Skär kasslern i skivor. Lägg skivorna ovanpå potatisen.

4. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö lite hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärter.