00000

Pepparrotscheesecake förbereds dagen före den ska ätas. Lägg gärna bakplåtspapper eller plastfolie i botten av formen så går det ­lättare att lyfta ut cheesecaken.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

4 gelatinblad
3 dl crème fraiche
400 g färskost, naturell
0,75 dl pepparrot, riven
1 msk dijonsenap
1 msk honung, flytande
1 tsk salt

Botten:

200 g kavring
125 g smör

Garnering:

1 dl gräddfil
0,5 dl pepparrot, riven
2 msk gräslök, finhackad

30 minuter + 12 timmar i kylen

Pepparrotscheesecake – gör så här:

  1. Botten: Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp crème fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning.
  3. Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
  4. Ta loss cheesecaken från formen. Bred på gräddfilen och strö över pepparrot och gräslök.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Buffémat, Jul