30 minuter + 12 timmar i kylen
Pepparrotscheesecake – gör så här:
- Botten: Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp crème fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning.
- Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.
- Ta loss cheesecaken från formen. Bred på gräddfilen och strö över pepparrot och gräslök.