Pepparrotscheesecake

Pepparrotscheesecake förbereds dagen före den ska ätas. Lägg gärna bakplåtspapper eller plastfolie i botten av formen så går det ­lättare att lyfta ut cheesecaken.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 3 dl crème fraiche
  • 400 g färskost - naturell
  • 0,75 dl pepparrot - riven
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk salt

Botten

  • 200 g kavring
  • 125 g smör

Garnering

  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 dl pepparrot - riven
  • 2 msk gräslök - finhackad

Gör så här

  1. Botten: Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret. Häll smöret över kavringen och mixa till ett fint smul. Tryck ut smulorna i ett jämnt lager i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp crème fraichen i en kastrull under omrörning. Tillsätt pepparroten och koka ca 1 minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt senap, honung och salt. Låt stå och dra ca 5 min. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i blandningen under omrörning.

  3. Sila blandningen i en bunke och blanda ner färskosten. Häll smeten i formen och ställ i kylen ca 12 timmar.

  4. Ta loss cheesecaken från formen. Bred på gräddfilen och strö över pepparrot och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!