00000

Pepparmarinerad lax med citron- och örtolja är en snabblagad fräsch och vacker lax med god smak av citron, örter och peppar.  

För 4-8 personer:

Ingredienser

500 g laxfilé, gärna Salmalax
1 msk pepparsorter, blandade, t ex svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar
2 msk citron, pressad 
0,75 dl olivolja
1 dl örter, blandade, t ex timjan, oregano, basilika
0,5 ask smörgåskrasse
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

1 tsk flingsalt
örter, t ex oregano

15 minuter + 1 timme i kyl

Pepparmarinerad lax – gör så här:

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem omlott på ett stort fat.
  2. Stöt pepparn grovt i en mortel. Mixa citronsaft, olja och örter. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll citronoljan över laxen och strö över peppar. Låt laxen stå i kylen ca 1 timme.
  4. Strö över flingsalt och garnera med örter före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Lax, Påsk