Pepparmarinerad lax med citron- och örtolja  

Pepparmarinerad lax med citron- och örtolja är en snabblagad fräsch och vacker lax med god smak av citron, örter och peppar.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - gärna Salmalax
  • 1 msk pepparsorter - blandade, t ex svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar
  • 2 msk citron - pressad
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 dl örter - blandade, t ex timjan, oregano, basilika
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 tsk flingsalt
  • örter - t ex oregano

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor och lägg dem omlott på ett stort fat.

  2. Stöt pepparn grovt i en mortel. Mixa citronsaft, olja och örter. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll citronoljan över laxen och strö över peppar. Låt laxen stå i kylen ca 1 timme.

  4. Strö över flingsalt och garnera med örter före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!