4.84.84.84.84.8

Pepparkyckling på franskt vis! Tre sorters peppar, rödvin och dijonsenap ger mycket smak.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g minutfilé av kycklingbröst
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk grönpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
0,5 tsk salt
1 msk smör

Dijonsmör:

50 g smör, + 1 msk
1 schalottenlök
1 msk dijonsenap

Rödvinssky:

1 schalottenlök
0,5 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, konc
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 krm timjan

Tillbehör:

600 g pommes frites, (färdig fryst)
1 paket bacon, (140 g)
225 g kycklinglever
2 krm salt
150 g haricots verts

45 minuter

Pepparkyckling på franskt vis – gör så här:

  1. Dijonsmör: Skiva 50 g smör i en skål så att det mjuknar något. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Löken ska bli genomskinlig men inte få färg. Tillsätt senapen och låt blandningen svalna. Blanda med smöret i skålen. Rulla till en korv i smörgåspapper och lägg i kylen.
  2. Rödvinssky: Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, fond, vin, vatten och timjan. Sjud utan lock ca 5 min. Sila.
  3. Tillbehör: Tillaga pommes frites enligt anvisningar på förpackningen. Dela baconskivorna på mitten. Stek dem knapriga i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och stek levern i baconfettet på ganska hög värme ca 5 min. Lägg den på ett fat. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
  4. Kyckling: Stöt alla tre pepparsorterna i en mortel. Strö det och salt på båda sidor av kycklingskivorna. Stek kycklingen i smör på hög värme 2–3 min på varje sida. Lägg upp den på varma tallrikar.
  5. Servering: Koka upp såsen och skeda den över kycklingen. Lägg på dijonsmör, toppa med lever och bacon. Servera pommes och haricots verts till.