Pepparkryddad entrecôte med konjakssky

Vanlig klyftpotatis är gott till. Potatisen tar ca 25 min i 225° ugn. Skär 1 kilo skalad eller oskalad potatis i klyftor, och koka dem ca 3 min. Häll av vattnet och blanda dem med 2 msk smör eller olja i en ugnssäker form. Salta och stek i ugnen. Köttet blir bäst om det är rumstempererat före stekning.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 msk senapsfrö - gula
  • 0,5 msk svartpeppar - grovmald
  • 150 g entrecôte - skivor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör - till stekning

Sky

  • 50 g smör
  • 0,75 dl konjak
  • 1 msk kalvfond - koncentrerad
  • 1 dl vatten

Tillbehör

  • 250 g grön sparris

Gör så här

  1. Börja med klyftpotatisen.

  2. Ansa och dela ev sparrisarna. Lägg dem åt sidan. Lägg upp köttskivorna. Stöt senapsfrö i en mortel och blanda med svartpeppar. Fördela och pressa in blandningen med fingrarna på bara en sida av varje köttskiva.

  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och lägg ner köttet med den kryddade sidan ner först. Stek ca 1 minut på hög värme, vänd och stek andra sidan ca 1 minut beroende på tjocklek och hur välstekta man vill ha dem.

  4. Ta upp köttet. Lägg direkt i smör i samma panna. Tillsätt konjak, fond och vatten och lägg i sparrisen. Låt koka ca 1 min.

  5. Ta av från värmen och häll ev ner den sky som bildats under köttbitarna. Servera genast på varma tallrikar med klyftpotatis, het konjakssky, lite färsk timjan och sparris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!