Pepparkaksparfait med krokantströssel

Recept på pepparkaksparfait med krokantströssel. Serveras i snapsglas som rymmer 1/2 dl.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg - gulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlikor - malda
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg - vitor

Krokant

  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skilj äggen och vispa äggvitorna till fast skum.

  2. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt kanel, ingefära och nejlikor.

  3. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.

  4. Vänd sist ner äggviteskummet och fyll små glas nästan upp till kanten. Täck och frys 3–5 timmar.

  5. Hacka mandeln och smält sockret i en liten stekpanna.

  6. Tillsätt mandeln och häll upp på bakplåtspapper. Låt kallna och hacka krokanten.

  7. Strö krokanten över parfaiten inför servering och temperera ca 10 min.

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!