Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple

00000

Recept på pepparkaksmüsli som är lagom sött när man kombinerar med söt frukt, men smaka gärna av med kokossockret själv.

För 1 1/2 liter

Ingredienser

Pepparkaksmüsli

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 msk pepparkakskrydda
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
2 krm salt
3 msk flytande honung
1 dl kokossocker*

Tillbehör

mild naturell yoghurt
äpple
granatäpple

10 min + 25 min i ugn

Pepparkaksmüsli med yoghurt och granatäpple – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser, utom kokossockret, i en stor bunke. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om några gånger under tiden. Låt müslin kallna på plåten. Vänd i kokossocker.
  3. Servera müslin med yoghurt, små äppeltärningar och granatäppelkärnor.

* Kokossocker kommer från kokospalmens blomma. Dess nektar omvandlas under upphettning till socker. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

Fler recept med: Brunch, Frukost, Jul, Ris och gryn