Pepparkaksmuffins blir riktigt syrliga och goda med lingon i sig. Det blir en perfekt kombination mellan syra och sötma.

För 12 muffins

Ingredienser

Pepparkaksmuffins

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl råsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk stött kardemumma
0,5 tsk malda nejlikor
0,5 tsk ingefära
0,5 dl vispgrädde
1,5 dl frysta lingon blandade med 1 msk vetemjöl

Topping:

kesella
lingon
kanel

Pepparkaksmuffins med lingon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt där vardera hål rymmer 1 dl eller ställ muffinsformar på en plåt.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden.
  3. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade.
  5. Låt muffinsen kallna.
  6. Lägg en klick kesella och några lingon på muffinsen och pudra över kanel.