Pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon
Recept på pepparkaksmuffins med ädelostkräm och lingon. Receptet är beräknat med små vanliga muffinsformar, ej stora amerikanska.
Ingredienser
- 125 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 tsk kanel - mald
- 1 tsk ingefära - mald
- 0,5 tsk kryddnejlika - mald
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl grädde - eller mjölk
Ädelostkräm
- 70 g kvibille gräddädelost
- 100 g philadelphia cream cheese
- 1,5 msk gräddfil
Garnering
- 1 dl lingon - färska, djupfrysta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Ställ ut formarna på en plåt.
-
Rör smör och socker pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning.
-
Blanda kryddor, salt, bakpulver och mjöl. Blanda ner det tillsammans med vätskan i äggsmeten.
-
Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll formarna till knappt 2/3. Grädda muffinsen mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt dem kallna.
-
Blanda samman ädelostkrämen och lägg en klick på varje muffins. Garnera med lingon.